logo
slide1 slide2

M.A.S Incontro

Welkom op de website van de Maastrichtse Academische Schermvereniging Incontro

Praktische Zaken

Wat is schermen?

Het moderne schermen is gebaseerd op 19de -eeuws duelleren. Het combineert snelle reflexen, concentratievermogen, strategie & conditie.

Welke wapens gebruikt M.A.S Incontro?

Bij MAS Incontro trainen we met alle drie de wapens - floret, degen en sabel. Deze hebben verschillende eigenschappen zoals een andere vechtstijl of de welke trefvlakken geldig zijn.

Hoe kun je lid worden?

Wanneer je schermen voor het eerst wil leren kan je met onze beginnerscursus meedoen, hierna stroom je door naar de gevorderdencursus. Als je al ervaring hebt kan je direct met de gevorderde cursus meedoen. Informatie over welke UM Sport & M.A.S Incontro lidmaatschappen je nodig hebt voor de verschillende opties staat hieronder; UM sports lidmaatschap en clublidmaatschap. Om je in te schrijven vul het onderstaande formelier in.

Wanneer trainen we?

Iedere donderdagavond is er training van 7:30 tot 9:00 voor zowel beginners als gevorderden. Hiernaast is er van 19.30 tot 20:30 de gelegenheid om onderling vrije wedstrijdjes te schermen. Wanner je lid bent van de club is het ook mogelijk om met de training van de burgervereniging La Rapiére mee te doen. Deze is op maandag van 20:30 tot 22:00 ’s avonds.

Waar is de training?


MSporthall de Heeg, Roserije 500, 6228 DN, Maastricht
Donderdag: UM hal in het hoofdgebouw op de begane grond – de toegang zit tussen de squas banen.
Adres UMSports : P. Debyeplein 15, 6229 HA, Maastricht.Zijn wij allemaal experts?

Absoluut niet! De ervaring van leden verschild sterk. Er zijn er die het nooit eerder hebben gedaan, het al een aantal jaar doen en zelfs een paar die al meer dan 10 jaar schermen.

Wat doet de club nog meer?

with: Na het schermen is het mogelijk om een rondje te gaan drinken in de kroeg. Ook wordt er ieder jaar een kerstdiner en in de zomer een BBQ georganiseerd voor alle leden. Gedurende het jaar zijn er verschillende competities waar je mee naartoe kan gaan. Deze zijn vaak in Nederland, maar het is ook mogelijk om naar het buitenland te gaan. Toernooien zijn de beste manier om ervaring op te doen en zowel beginners als gevorderden moedigen wij aan om hieraan mee te doen. Voor meer informatie neem contact met ons op of kijk op de toernooi kalander op onze facebook pagina.

Cursussen

Beginnerscursus

Er zijn verschillende beginners cursussen gedurende het jaar. Tijdens deze cursus leer je de basis van het schermen met een floret (een van de drie wapens) hierna kan je doorstromen naar de gevorderden cursus en zelf een wapen kiezen. De cursus duurt 14 weken en is gratis voor leden. De eerste cursus start op 5 Oktober. De training is iedere donderdagavond van 18:30 tot 21:00 bij UM Sports. Om je in te schrijven vul dit in bij het lidmaatschap formelier.

Gevorderden Training

De gevorderden training vindt plaats gedurende het gehele academische jaar en je kan op ieder moment instromen. Hiervoor is een UM Sports ‘Sports’ lidmaatschap en lidmaatschap van de club nodig. Club lidmaatschap kost 5 euro per maand en kan per semester of per jaar worden betaald. De eerste training vind iedere donderdag vanaf de eerste week van september plaats van 18:30 tot 21:00.

Vrij Maandag Training

Maandag training in samenwerking met de burgervereniging La Rapiére: Alle clubleden mogen naar deze training gaan, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Deze vindt plaats op maandag van 20:30 tot 22:00 in Sporthall de Heeg.


Neem Contact op

MAS Incontro: Sportcentrum Randwyck - P. Debyeplein 15
La Rapière: Sporthall de Heeg, Roserije 500, 6228 DN, Maastricht
Beginners training: Thursdays, 18:30 - 21:00
Gevorderden training: Thursdays, 18:30 - 21:00
Training met La Rapiére: Maandag, 20:30-22:00”
bestuur@masincontro.nl